Tjenester

jpg_for_www201834-1528x1080.jpg
FUNKISHUS: Antall funkishus som dukker opp øker. Spesielt på Vestlandet er boligstilen svært populær.

Derfor er funkishus funky

Store vinduer. Åpne flater. Rent og pent. Stadig flere elsker funkishusene. Eide Mesterbygg bygger huset ditt.


Er det et generasjonsskifte i norsk byggeskikk vi står foran nå som funkishusene spretter opp overalt?
For ti år siden valgte to-tre prosent av boligkjøperne en moderne stil. Nå ønsker 20 prosent seg en funkisvilla, i følge Future Living VII rapporten.


Mest funky er Vestlendingene.

-Vi merker at det er en trend at flere vil ha funkisstil. Store vinduer som tar inn havutsikten og naturen passer godt inn i våre omgivelser. Det flate taket og utformingen sklir dessuten godt inn i terrenget, sier faglig leder Øyvind Eide i Eide Mesterbygg.

En fancy funkisbolig er snart allemannseie. Alle husleverandører satser på funkishus tilpasset den enkeltes behov. Huset på bildet er HUS 10 fra Byggfag Hus.

Mindre krimskrams, stor takterrasse og badekar foran det enorme soveromsvinduet frister mer enn skråtak på loftet og små kjellervindu.

-Funkishusene er lettere å bygge. For mange blir de også enklere å vedlikeholde. Og når høststormen banker på døren er det ingen takstein som er ute og flyr, forklarer Eide.

Også flere rekkehus og tomannsboliger bygges nå i funkisstilen.

De første funkisboligene dukket opp i Norge rundt 1930 tallet. Om en ti års tid får de sin renessanse når byggestilen feirer 100 års jubileum.

Blir funkis den nye folkeboligen?

-Det er ikke lett å spå. Fortsatt foretrekker mange den tradisjonelle- og klassiske stilen, sier Eide.


Se vår inspirerende boligkatalog her: https://www.byggfag.no/hus-hytter-og-garasjer/hus/

Drømmer du om å flytte inn i et funkishus, ta kontakt med Eide Mesterbygg AS, 92837192.

jpg_for_www201837-1528x1080.jpg

NYBYGG: Alle hus kan tilpasses ditt behov. Romløsningen kan endres og fasaden justeres. Sammen finner vi et hus du blir fornøyd med.

Tips til deg som tenker å bygge nytt hus

 

Å bygge nytt hus er en opplevelse. Hvor mye du ønsker å involvere deg bestemmer du selv. Eide Mesterbygg tar kontroll over prosessen og sørger for at du får det akkurat slik du vil.

Eide Mesterbygg er samarbeidspartner med Byggfag som har egne arkitekter. Det betyr at du kan la deg inspirere av vår huskatalog eller tegne ditt eget Byggfaghus. Det er viktig for oss i Eide Mesterbygg AS å kjenne deg og huset ditt. Derfor vil du alltid ha kontakt med samme person gjennom hele byggeprosessen.

-Kontaktpersonen vil sørge for at alle dine ideer og ønsker blir oppfylt. Vi satser på kvalitet og går alltid inn for å gjøre husene vi bygger til noe spesielt, sier fagansvarlig i Eide Mesterbygg Øyvind Eide.

Det å bygge hus markerer starten på noe nytt. Kanskje du flytter til et helt nytt sted eller kanskje du trenger et barnerom til? Uansett betyr et nytt hus mye for hele familien, og det er en stor investering. Vår jobb er å gi deg det du trenger og legge til rette for det livet du ønsker å leve - i hjemmet du drømmer om.

-Vi har hus som kan tilpasses tomt, ønsker og behov, sier Eide. 

 

Før byggingen starter

Det er mange valg som må tas før et hus står klart. Noen av valgene er det viktig at du tar stilling til, mens andre kan Byggfag Arkitekter hjelpe til med. Husets plassering på tomten betyr mye for utsikten og begrensing av innsyn. Solforhold er viktig i forhold til husets beliggenhet. Det samme er vindforholdene slik at det er mulig å forme lune uteplasser.

- Dine ønsker og behov er det viktigste for oss hos i Byggfag Arkitekter. Sammen kan vi tegne ditt hus helt unikt for deg, sier daglig leder Aina Pauline Torvik.

Stilen på huset skal passe til både deg som bor der og miljøet rundt. Du velger hvilken stil du går for. Byggfaghus har alt fra klassiske og tradisjonelle hus - til moderne boliger. Avgjørende for størrelsen på huset og hvordan planløsningen skal være kommer an på hvilken livsfase du er i livet. Blir familien større eller mindre om noen år eller er det planer for å leie ut deler av boligen?

-Vi er veldig stolte av husene som Byggfag Arkitekter har tegnet for oss, sier daglig leder i Byggfagkjeden Jostein Strand.

 

Vi bygger huset ditt

Eide Mesterbygg har bistått husbyggere med gode råd og rask levering i over 30 år. Vi er med deg på tomtebefaring og vurderer eventuelle tilpassninger. Etter du har valgt hustype får du et konkret tilbud. Vi utarbeider skisser, byggesøknadtegninger, situasjonskart og terrengprofiler. Etter at byggesøknaden er godkjent starter byggingen. Vi har gode samarbeidspartnere i erfarne fagfolk som tar seg av grunnarbeid, rørleggerarbeid og det elektriske.

Underveis foretar vi kvalitetskontroller for å sikre oss at alt går etter planen og at huset blir akkurat slik du har forestilt deg. Når overtakelsedagen er der og du kan sette nøkkelen i døren betyr det starten på noe helt nytt.

-Går du med byggeplaner, nøl ikke med å ta kontakt. Vi bygger huset ditt, sier Øyvind Eide.

KONTAKT EIDE MESTERBYGG 928 37 192.

 

 

Askøy 2.jpg

NYTT: På Askøy er det godt å bo. Å flytte inn i helt ny leilighet føles vidunderlig. På Juvik er det noen få ledige boenheter igjen i det moderne boligkomplekset Rostaparken.

På Askøy er det godt å bo

Askøy har en prosent mer befolkningsvekst enn alle andre kommuner i Hordaland. Nærhet til Bergen, arbeidsplassen, skoler, barnehager, helsetilbud og butikker er bare noen av grunnene til at snart 30 000 personer har bosatt seg her.

Eide Mesterbygg traff spikeren på hodet med sitt prosjekt Rostadparken. 40 leiligheter med priser fra 1.9 millioner har dekket et behov for både førstegangskjøpere og voksne som ikke lenger ønsker sitte med sitt gamle store hus.

-Her kjører du rett inn i garasjen, rusler inn i din nye leilighet, du trenger ikke tenke på vedlikehold, en hage som gror igjen eller når huset skal males, sier fagansvarlig Øyvind Eide.

Både 2-roms leilighetene og 3-roms leilighetene har falt i smak hos de nye naboene. Se hvilke leiligheter som er ledige og som du kan flytte inn i 1. mai: http://rostaparken.no/finn.html

Standard
Boligene leveres med parkett på gulv og helfliset bad. Veggene er ferdig malt. Hvite takplater. Kjøkken fra IKEA inkludert hvitevarer som platetopp, komfyr og oppvaskemaskin. Badetr leveres med vegghengt toalett, dusjvegger, vask med underskap og veggspeil. Varmepumpe, varmekabler og balansert ventilasjonsanlegg. Uttak for TV/bredbånd og avtale med Canal Digital.

Prosjektet har beliggenhet på Krokåsfeltet på Juvik.

Her kan du se flere bilder og lese mer om det som kan bli ditt nye hjem: http://rostaparken.no/index.html

askøy.jpg

lampe.jpg

ENDRINGER: Har du et næringslokale som skal bygges eller trenger rehabilitering kan vi hjelpe deg. Her holder vi på med oppussing i Straume Næringspark.

Gamle lokaler blir som nye

Med en god plan og et kobbel med dyktige fagfolk er det utrolig hva en gjennomført oppussing kan gjøre med trivselen på kontoret.

Eide Mesterbygg har lang erfaring med rehabilitering og fornying av næringsbygg. Sammen finner vi løsninger som passer bedriftens behov. Gjelder det nybygg skreddersyr våre arkitekter lokalene etter dine ønsker.

For å gjøre det enklest mulig for kunden har vi samlet alle byggfagene under ett tak. Dermed kan vi levere en komplett utbygging eller oppgradering raskt og kostnadseffektivt. Vi står som prosjektleder for tømrere, elektrikere, rørlegger, malere og øvrige fag som involveres i jobben.

øyvind.jpg

KVALITETSKONTROLL: Byggmester Øyvind Eide (t.h) er faglig leder og kvalitetssikrer at arbeidsprossen er i rute og gjennomføres etter våre standarder.

LANG ERFARING

Blant våre faste kunder de siste tiårene er Fjell kommune og Sartor Storsenter. For kommunen har vi hatt vedlikeholds- og fornyingsansvar for Fjell Bustadstifting. I disse dager holder vi på å oppdatere de innvendige kvalitetene i de kommunale boligene.

På Sartor Storsenter har vi blant annet bygget om flere titalls butikker.

-Vi har lang erfaring med å tilby tjenester til næringslivet. Gjennom vårt samarbeid med store aktører har vi ettervert opparbeidet oss en kunnskap som gjør at vi er trygge på at våre løsninger vil tilfredstille kundens behov. Vi kan hjelpe alle uansett hvor mange kvadrat det er snakk om , sier byggmester Øyvind Eide.

Ta kontakt med Øyvind Eide for en hyggelig byggprat på telefon 99156429.

Sjefens barnebarn har hovedrollen i reklamefilm

Eide Mesterbyggs nye reklamefilm bygger på en idé om ei fire år gammel jente som styrer "Byggmesterspillet".

Hovedrolleinnehaveren er livlige Isabella. Barnebarnet til daglig leder i Eide Mesterbygg Ove Einarsen.

I løpet av den 30 sekunders filmsnutten styrer hun lærlingen Brynjar fra Askøy.

Opptakene er gjort i Rostaparken på Juvik i Askøy kommune.

Filming, redigering og utforming er gjort av Lone Kalvenes i LK Productions.

Nå skal filmen brukes i markedsføring av Eide Mesterbygg.

Brunthus 3.jpg

SKREDDERSØM: Vi tilpasser huset etter din smak. Ønsker du endringer på fasaden eller forandre romfordelingen så er det noe vi blir enige om tidlig i prosessen. Du får det akkurat slik du vil.

Fem tips du bør vite om før du bygger hus

Boligjakten for dem som ønsker å bygge seg et nytt hus begynner ofte med en titt i en huskatalog. 

Eide Mesterbygg har også en fantastisk huskataolg. I den finner du mange av våre husmodeller. I tillegg kan vi skape ditt drømmehjem i samråd med deg og våre arkitekter. Da jobber vi sammen helt fra første strek, til huset står ferdig.

-Vi kan levere såkalte nøkkelferdige eneboliger. Våre samarbeidspartnere er de beste entreprenørene, rørleggerne og elektrikerne på markedet. Har du spesielle ønsker for inne- og utemiljø har vi dyktige fagfolk med stor kunnskap også innen dette området, sier byggmester Øyvind Eide.

Her er fem gode tips til deg som skal bygge hus:

1. Hvor mange soverom trenger du?

Antall soverom er ofte et godt utgangspunkt for planleggingen av din nye bolig. Planlegger du familieforøkning eller flytter eldste mann snart ut? Skal barna dele rom eller trenger de hver sitt værelse? Ønsker du et gjesterom? Skal hovedsoverommet ligge på samme plan som barnas? Vil du ha barna på hovedplan eller i øverste etasje? Dette er gode spørsmål å begynne med.

-Om du finner et hus som faller i smak kan vi gjøre endringer og tilpasse romløsningen etter behov. Føler du at det mangler et soverom i huset eller om du vil endre beliggenheten og størrelsen på rommet så lar det seg løse, sier Eide.

2. Åpen løsning eller kjøkken og stue i ett?

Ønsker du et kjøkken der du kan gå inn og lukke igjen døren bak deg eller en mer åpen løsning der kjøkkenet er en del av et større plan? En kjøkkenøy i tillegg til spisebordet blir ofte hjertet i boligen der familien og gjester samles for en hyggelig prat.

3. Ønsker du en egen voksensone?

I flere av våre boliger er det tegnet inn en egen voksensone der mor og far i huset har sitt eget område med bad og stor garderobe tilknyttet soverommet.

-Vi anbefaler alltid husbyggere å plassere bad/wc i nærheten av soverommene. Det er enkelt og greit av praktiske årsaker. Å ha sitt eget bad tilknyttet hovedsoverommet gir større frihet og tilbakemeldingene vi får fra våre kunder viser at dette synes de er nyttig, sier Eide.

4. Bodplass inne og ute?

De fleste boliger kommer i dag med et teknisk rom. Her er det mulig å lagre en del ting. Samtidig er det alltid mer enn du tror som tar plass og som er greit å stue bort. Alternativet er ofte å fylle opp soverommet. Planlegger du en garasje samtidig med boligoppføringen er det mulig å lagre endel ting her. Og du kan selvsagt bygge en bod i tilknyttingen til garasjen.

-En utebod er svært praktisk å ha for lagring av utemøbler, hageredskaper, sykler, ski og andre ting. Den kan vi levere isolert eller uisolert. Boden kan bygges som et pent utbygg på huset eller integreres inn i boligen med egen døren fra utsiden, forklarer Eide.

5. Med eller uten utleieleilighet?

Bygger du bolig med en utleiemulighet kan det bety mye for budsjettet ditt. En uleiedel på rundt 50 - 60 kvadrat kan gi deg mellom 8000 -12000 skattefrie kroner hver måned. Det kan være alfa og omega for om du klarer å realisere drømmehuset ditt.

-En utleiedel ligger som regel på bakkeplan. Vi kan tilpasse leilighetens inngang og plassering slik at den blir så diskret som overhode mulig for begge parter. Med smarte tilpasninger kan vi gjøre det mulig for huseier å enkelt slå ned en vegg eller to for å bruke utleiearealet selv etter noen år, forteller Eide.

Dersom du går med byggeplaner - ta kontakt med Eide Mesterbygg. Sjekk ut vår hjemmeside for mer informasjon ved å klikke HER.

VI BYGGER HUSET DITT!